De ce era nevoie de filme ruseşti

Cea de-a treia etapă a celei mai prestigioase manifestări cine-culturale din spaţiul românesc, şi anume Festivalul naţional de film rusesc Kino+, vine să acopere golul creat în urma absenţei din sălile româneşti a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Organizat de Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Universitatea din Bucureşti (Catedra de filologie rusă şi Departamentul Servicii pentru Studenţi), evenimentul se va lansa în seara zilei de 3 octombrie, începând cu ora 18, în patru case de cultură din judeţul Constanţa. Proiecţiile din cadrul Săptămânii premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran se vor desfăşura simultan în Constanţa, Mangalia, Năvodari şi Ghindăreşti.  Timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generaţii de regizori ruşi traduse de studenţii Universităţii din Bucureşti.
Seara de luni va fi încheiată de proiecţia filmului Italianul (2005), o dramă în regia lui Andrei Kravciuk, nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin. Subtitrarea în limba română a fost realizată în cadrul Concursului studenţesc de subtitrări Kino+ 2011, clasându-se pe locul I.
Caravana premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradiţională a şcolii de film rusesc, altele dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitaţi să evadeze din cotidian în compania unor eroi animaţi de cele mai profunde sentimente umane.
Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *