Let’s Do It, Danube!

Pe data de 29 iunie, echipa “Let`s Do It, Romania!” organizează proiectul “Let’s Do It, Danube!”, care își propune să desfășoare o amplă campanie de educație în școlile din județele dunărene și curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului. Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010 până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunării și a arealului Deltei Dunării.

 Obiectivul general al proiectului “Let’s Do It, Danube!” este acela de a implica cetăţenii din localităţile dunărene în multiple acţiuni pentru a gospodări un fluviu mai curat cu ecosisteme sănătoase pentru noi şi generaţiile viitoare.

„Decizia inițierii acestui proiect a avut la bază inițiativa colegilor din “Let`s Do It, World!” de a curăța bazinul Mării Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor pentru a înțelege importanța protejării arealului Dunării și nu numai. Programul va aduce metode moderne de educare a tinerilor din scolile implicate (de exemplu, un concurs de creație având ca tema Dunărea și prietenii Dunării) iar cadrele didacticevor fi sustinute cu material si tehnologie. Pentru elevi, am pregatit un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii  ”, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

„Let`s Do It, Danube!” include susţinerea unui training de educaţie ecologică şi proiectarea filmului documentar “Dunărea – Amazonul Europei”. În cadrul trainingului interactiv, elevii află ce pot face pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea,  primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea şi speciile de peşti de aici. După training, urmează proiecţia filmului, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunăre, realizat în ultimii ani. Documentarul urmează cursul Dunării de la origini până la vărsare şi descrie fauna şi flora din zonele prin care fluviul trece, dar şi importanţa turistică şi comercială pe care Dunărea o are în economia Europei. Pana in acest moment, la nivelul judetului Constanta au fost implicati peste 1000 de elevi in acest program.

În perioada 5-25 iunie, echipa “Let`s Do It, Danube!” va organiza evenimente de identificare a zonelor cu deșeuri ce urmează a fi curățate în Ziua de Curățenie Națională de pe 29 iunie.

De asemenea, începând cu anul viitor, inițiativa va fi extinsă la nivel regional, implicând toate țările prin care fluviul trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *