Acasă > Politica > Mihai Lupu: Voucherele de vacanță, o necesitate pentru turismul românesc

Mihai Lupu: Voucherele de vacanță, o necesitate pentru turismul românesc

Deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu susţine, într-o declaraţie politică că vrea să tragă un semnal de alarmă pentru guvernanţi cu privire la „tergiversarea acordării voucherelor de vacanţă”.

„Astăzi, 31 martie, ar fi trebuit să fie prima zi pentru emiterea în sistem online a voucherelor de vacanță. Pe site-urile instituțiilor specializate, în speță al Agenției Naționale pentru Turism, bate vântul, sistemul este ”în construcție”, în timp ce în Parlament, PSD îngreunează dezbaterea și finalizarea acestui proiect normativ vital pentru relansarea industriei românești de turism”, îşi începe deputatul PNL declaraţia.

Astfel, Mihai Lupu susţine că, dacă „doar 5% dintre cei care au dreptul să primească vouchere de vacanţă le-ar fi primit de la 1 ianuarie, aşa cum prevedea inițial legea, am putea vorbi pentru acest an de 178 de milioane de euro care intră în circuitul economic”.
Mihai Lupu mai arată că, faptul că până la această dată nu au fost aplicate prevederile actului normativ, “anul turistic 2015 este pierdut și că sunt șanse minime ca românii să poată beneficia în această vară sau chiar la iarnă, de voucherele de vacanță”.

„Ce s-a întâmplat cu acest act normativ plimbat prin sertare? De ce el nu a fost pus în aplicare așa cum prevederea Legea 94/2014 pentru aprobarea OUG 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanță? Sunt răspunsuri pe care Partidul Național Liberal și subsemnatul, în calitate de deputat, le solicit colegilor care dețin majoritatea parlamentară și în a cărei putere stă implementarea sistemului prin care românii să beneficieze de voucherele de vacanță aferente anului 2015.

Solicit Guvernului României să dispună de urgență sumele necesare funcționării sistemului online de eliberare a acestor vouchere, apreciind că banii trebuiau alocați din bugetul de stat la timpul potrivit, nu acum, în al doisprezecelea ceas, când românii se pregătesc pentru vacanța de Paști, când familiile își planifică vacanța de vară”, menţionează deputatul în comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *