duminică, 9 august 2020
Acasă > Politica > Scandal în PNL Constanţa pe candidatul la Primăria Ovidiu

Scandal în PNL Constanţa pe candidatul la Primăria Ovidiu

Copreşedintele PNL Constanţa, Sorina Tuşa, este nemulţumită de strategia adoptată de celălalt copreşedinte al filialei constănţene, Gheorghe Dragomir, în legătură cu candidatul partidului pentru oraşul Ovidiu şi spune că nu este normal să se coopteze un membru PSD pentru a candida din partea PNL la alegerile din acest an. 

Printre altele, Sorina Tuşa a spus că politica transferurilor şi importurilor de candidaţi pe ultima sută de metri nu este normală şi a criticat acest mod de a face politică.

„Vă spun hotărât că, față de opinia publică, față de alegătorii care își pun speranța în noul PNL, față de membrii de partid și față de principiile asumate prin Decalog, liderii locali au obligația să fie consecvenți cu declarațiile pe care le fac în spațiul public. Nu este normal să practici un limbaj dublu, să condamni pe de o parte traseismul, iar pe de altă parte, să încurajezi acest mod de a face politică, din anumite rațiuni politice. Mă opun acestui tip de a face politică, pentru că nu este principial, iar pe termen lung este unul pierzător, atât pentru partid și mai ales pentru comunitatea locală. Nu este corect față de membri, față de organizație, să îți asumi în nume propriu candidaţi care nu au nici măcar adeziune semnată. Mai mult, este inadmisibil să blochezi candidaturile colegilor din partid, mai ales că, spre exemplu, la Ovidiu existau cel puțin două variante din interiorul organizației PNL. Totodată, prin fuziune, am unit două forțe politice și am realizat un partid mare, aşa că nu este normal să apelăm la persoane din afara partidului, mai ales când organizația dispune de resurse din interior. Putem câștiga bătălia politică cu PSD-ul doar cu o viziune clară și cu măsuri concrete. Vehicularea de nume și aventurile politice cu victorii la masa verde sunt doar acțiuni care demonstrează că interesele personale trec peste scopul partidului şi interesul cetăţeanului. Avem suficiente resurse pentru a demonstra că putem câştiga bătălia politică cu PSD, de la Constanţa până la Negru-Vodă, de la Hârşova până la Năvodari”, a declarat Sorina Tuşa, co-preşedinte PNL Constanţa.

Reamintim că, zilele trecute, Gheorghe Dragomir a anunţat că actualul primar al oraşului Ovidiu, George Scupra, va candida pentru un nou mandat dar din partea PNL, cu toate că acesta era membru PSD. După anunţul în cauză, PSD Constanţa a anunţat că l-a exclus pe Scupra din partid.

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *